نکات کلی اتصال وسایل آنالوگ ورودی به PLC های زیمنس

  •  RTDها می‌توانند به صورت 2 و 3 یا 4 سیمه بسته شوند در اتصال 2 و 3 سیمه معمولا برخی ترمینال‌های روی کارت ورودی جامپر می‌شوند لازم است به مدارک و نقشه کارت سازنده مربوطه مراجعه شود.
  • اتصال مقاومت خالص یعنی R متغیر به ورودی PLC مشابه اتصال RTD است
  • ترموکوپل‌ها همیشه به صورت 2سیمه بسته می‌شوند اگر سیم هم جنس ترموکوپل نباشد نصب جبران‌ساز در محل اتصال سیم مسی به سیم‌های ترموکوپل مورد نیاز است. جبران ساز می‌تواند یک PT100 باشد که سیم‌های آن به ترمینال‌هایی از کارت آنالوگ که برای Compensation طراحی شده متصل می‌شود.
  • سیگنال‌های آنالوگ جریانی نیز با دو سیم به ترمینال کارت آنالوگ متصل می‌شوند ولی به دو روش تقسیم می‌شوند.
  • یکی دو سیمه و دیگری 4 سیمه در اتصال 2 سیمه ترانسمیتراز همان ترمینال کارت آنالوگ تغذیه می‌شود که اصطلاحا به آن Loop Powered می‌گیوند. در این روش سیگنال فقط 4-20ma خواهد بود. در اتصال 4 سیمه تغذیه ترانسمیتر به صورت مجزا و ترمینال‌های کارت قبل از اتصال ولتاژ ندارد در این روش سیگنال می‌تواند 0-20ma یا 4-20ma و . . باشد.

به عنوان مثال ترانسمیتر فلو از نوع اریفیس را می‌توان به صورت جریانی 2 سیمه بست زیرا توان اندکی نیاز دارد و کارت می‌تواند آن را تامین کند ولی ترانسمیتر فلو از نوع آلتراسونیک یا ترانسمیتر فلو از نوع Thermal را باید 4 سیمه بست و تغذیه را از بیرون گرفت زیرا توان مورد نیاز آن‌ها توسط کارت آنالوگ قابل تامین نیست.

تبدیل ورودی آنالوگ به دیجیتال

روش تبدیل سیگنال در کارت آنالوگ ورودی

همانطور که در آموزش‌های قبلی از نمایندگی زیمنس اشاره شد که سیگنال آنالوگ پس از ورود به کارت آنالوگ وارد A/D شده و به تعداد رشته‌ای صفر و یک دیجیتال تبدیل می‌شود. این صفر و یک‌ها به صورت ایزوله شده به CPU وارد می‌شوند.

انواع وسایل خروجی آنالوگ و نحوه اتصال به PLC های زیمنس

وسایل آنالوگ خروجی که از PLC های زیمنس فرمان می‌گیرند محدود و انگشت شمار هستند مهم‌ترین این وسایل عبارتند از:

  • کنترل ولو نوع Proportional
  • مبدل‌های I/P
  • درایو
  • نشان دهنده‌های آنالوگ

 

 

کنترل ولو Proportional

کنترل ولو آنالوگ موسوم به Proportional عملگرد بسیار مهمی است که به ویژه در لوپ‌های کنترلی به کار می‌رود این ولو با فرمان PLC می‌تواند در هر موقعیت دلخواهی قرار گیرد معمولا فرمان که به صورت 4-20ma است ابتدا به یک مبدل جریان به فشار I/P داده شده سپس فشار هوا ولو را باز و بسته می‌کند و در موقعیت مورد نظر قرار می‌دهد. برای این منظور ماژولی روی ولو نصب می‌شود که به آن I/P Positioner می‌گویند. این ماژول علاوه‌بر تبدیل جریان به فشار فیدبکی نیز از موقعیت ولو می‌گیرد و شبیه یک کنترل کننده با بررسی مقدار مبنای دریافت شده از PLC های زیمنس و مقایسه با فیدبک فرمان لازم را برای چرخش ولو صادر کرده و این فرمان را به صورتی تنظیم می‌کند که دقیقا به موقعیت مورد نظر PLC برسد.

نمونه‌های دیگری از کنترل ولو نیز وجود دارد که به جای فشار هوا با فشار روغن هیدرولیک کار می‌کنند و قدرت بیشتری دارند. سیگنال جریانی به فشار هیدرولیک تبدیل شده ولو را می‌چرخاند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×